Ut it hert fan 'e Walden!

REGLEMENT oktoberfestival 2022, 


Alcoholgebruik

Onder de 18 wordt er geen alcohol geschonken. De Westereender piraten en het Badus zijn niet verantwoordelijk voor doorverkoop door meerderjarigen. Hier wordt wel op toegekeken. Het meenemen van eigen consumptie is verboden en bij overtreding kan toegang tot het evenement ontzegt worden. 

Zero Tolerance Drugsbeleid, 

Wij hanteren de maatregelen van de overheid. Er mag geen drugs ingenomen worden op het festival. Met geen enkele uitzondering. Na gebruik van drugs wordt toegang tot het evenement ontzegt en wordt er in minderjarige gevallen contact met de ouders/verzorgers opgenomen.  

Leeftijd, 

Het festival is te betreden vanaf 11 Jaar. Het is goed om te weten dat het geen alcoholvrij feest is en er niet goed toezicht kan worden gehouden op minderjarigen. Naast de minimumleeftijd van het festival hebben we een minimumleeftijd voor alcohol welke bij de meesten wel bekend 18 is. En het rook terrein mag onder de 14 niet betreed worden vanwege de gezondheid. 

Toegang onder invloed, 

Het is niet toegestaan om het festival onder invloed van alcohol of drugs te betreden.  Eenmaal op het festival is er boven de 18 gelegenheid om alcoholische dranken te kopen. Toegang tot het evenement wordt ontzegt als dit het geval is. 

Diefstal, 

Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal of iets dergelijks. Voelt het niet vertrouwd om je jas op te hangen? Dan is het advies om deze bij je te houden. Op het festival zijn geen lockers aanwezig dus iedereen is zelf verantwoordelijk om meegenomen materiaal te beveiligen. Er mag overigens geen enkel materiaal van het festivalterrein meegenomen worden zonder hier toestemming voor is gegeven door de organisatie. Wanneer er een middel in beslag wordt genomen zijn wij ook niet aansprakelijk, wel doen we er alles aan om dit niet te laten gebeuren. 

Video en/of foto-opnames, 

Bij het betreden van het festival gaat u akkoord dat er foto en video opnames worden gemaakt. Staat er een foto op de website of sociale media waar u opstaat en dit liever niet wil? Dan kan dat overlegt worden met de organisatie en wordt de foto of video verwijderd of aangepast. 

Munten en Consumpties, 

Om de drink-stand goed door te laten lopen hebben we samen met het Badhus een muntsysteem. Dit houd in dat je bij de munt-stand een munt koopt. Dit kan met met pin of contant. Per munt kun je 1 drankje bestellen bij de drink-stand achter in de zaal. De muntjes zijn alleen dit festival geldig. 

Toiletten, 

Er is toiletgelegenheid voor jongens en meisjes. Deze zit bij de ingang. Meerdere personen per wc is niet toegestaan. Houd de wc netjes. 

Rookgelegenheid, 

Binnen mag niet gerookt worden, dit is een landelijke algemene wet. Daarnaast hebben we een oplossing bedacht. Buiten op het aangegeven rook terrein mag gerookt worden. Met een festivalbandje kunt u na enkele minuten weer zonder gedoe binnenkomen. Het rookgebied is vanaf 14 jaar en ouder te betreden met geen enkele uitzondering. 

Eigen Risico, 

Wij zijn niet aansprakelijk voor schade of gehoorschade. We verzoeken bij gevoelig gehoor oordoppen aan te schaffen. Dit kan vanaf enkele euro's bij drogisterijen of apotheken. 

Overige scenario's, 

Volg ten allen tijde de instructies van de organisatie op. Wordt de toegang tot het evenement ontzegt is daar altijd grondige reden voor. Hiervoor krijgt deze persoon GEEN geld terug. 

Podium en Backstage, 

Op het podium en achter de schermen is geen toegang zonder toestemming. In de mobiele radiostudio wel (op aangegeven momenten). Bier gooien is ook zeker niet toegestaan, hier kan brandgevaar door ontstaan. Houd je daarom netjes aan de regels. 

Wat mag wel en niet mee? ,

Drinken is te halen bij de drink-stand. Daarom is het meenemen van drinken en eten niet toegestaan. Neem maximaal 1 hand of rugzak mee. Deze kan gevuld met bijvoorbeeld; medicatie, telefoon, tickets etc. Wapens, scherpe voorwerpen, brandbare voorwerpen (met uitzondering van gasaansteker voor sigaretten) zijn streng verboden. Hier wordt op gecontroleerd en gehandhaafd bij verdacht gedrag wordt de politie ingelicht. Op illegale middelen wordt controle op uitgevoerd, in dit geval worden de middelen in beslag genomen en kun u ze aan het einde van het evenement weer ophalen bij het aangegeven ophaalpunt. 

Parkeergelegenheid, 

Parkeren is tot zover het nu lijkt mogelijk op het centrale parkeerplek bij het sportpark en het parkeerterrein van de hege seis. Omdat de gemeente heeft overlegd dat parkeerterrein weg te halen kan dit nog gewijzigd worden. Fietsen kunnen geparkeerd worden in de fietsenstalling bij de voetbalvereniging, mocht deze vol zijn kan dit ook nog op een van de stallingen van de basisscholen. Er mag geen gebruik gemaakt worden van de fietsenstalling op het Achterplein. Zet je fiets of je auto altijd op slot en luister naar de instructies van de verkeersregelaar. Ook op het grasveld voor het badhus mogen geen fietsen of auto's gestald worden. 

Invallide kaart kan aangevraagd worden via : info@dewestereenderpiraten.nl of 0682295572 AZ.