FM: 999

Nijs en Posts

Klik hier om de Nijs krant te lezen!

Juli 2022

Boerenprotest door de jeugd broeksterwald

De Westereen - De jeugd broeksterwoude heeft het innitatief genomen om een boerenprotest te organniseren. Elke voorbijganger werd gevraagd; bent u voor de boeren? Als je daar niet het verwachtte antwoord ja op reageerde kreeg je ruim de tijd om hierover na te denken. Ben je het met ze eens? Dan werdt je doorgelaten. Naast veel positieve reacties, zaten er ook veel zuurpruimen achter het stuur. 

Lees meer »

Ernstig ongeval met brommer en automobilist aan de Tsjerkestrjitte.

De Westereen - Rond 9 uur kwamen de hulpdiensten teerplaats, er zou een ernstig ongeluk gaande zijn geweest op de Tsjerkestrjitte in de Westereen. Het zou gaan om een brommer en een automobilist. Het slachtoffer is doorgevoerd naar het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen). Uit betrouwbare bron is vernomen dat het ambulancepersoneel citeerde; "Het zal wel weer goed komen, maar op welke manier weten we niet". Het ongeluk heeft veel indruk gemaakt op buurtbewoners en omstanders. Ook een traumahelikopter kwam teerplaats. De helikopter lande op het open grasveldje aan de Parklaan. 

Lees meer »
Juni 2022

Waarom we steeds minder van corona merken?

Festivals, horeca, winkels alles is weer open zonder ctb (corona toegangs bewijs). Maar waarom horen we niks meer van opkomende besmettingen en zijn die er überhaut. Bepaalde nieuws en wetenschapsites beweren dat het vooral te maken heeft met imumiteit. Doordat (bijna) iedereen corona gehad heeft zijn veel mensen imuum geworden. 

Lees meer »
Mei 2022

Persfotograaf van Nijs worden {vacature}

Media - Lijkt het jou leuk om in een mediaproductie bedrijf artikels te schrijven voor online en een maandelijkse mini krant? Voeg dan de Nijs reporter site toe aan je startscherm. Hiermee kun je live uitzenden, foto's plaatsen, artikelen schrijven en meer. Je naam wordt op de website vermeld. Het is vrijwillig en de foto's gaan niet rechtstreeks naar de website. Ze komen aan bij ons en wij kiezen of het relevant is (7 van de 10 gevallen is het relevant nieuws). Denk aan ongelukken, evenementen of een opening van een speeltuintje. Het kan van alles zijn maar denk altijd voorop aan respect voor de slachtoffers of eigenaren. Vraag vooraf toestemming (dit is ook verreist in de Nijs reporter web app. Als je zelf het akkoord vakje aankruist ben je zelf verantwoordelijk. 

Lees meer »

Jens en Sjoerd brengen zaterdag eigen muziek uit

Het gaat om 2 liedjes waarvan 1 orginele. Verwender met de zender en mei de flam ien de piip (friese versie van met de vlam in de pijp). Ze staan al op spotify. Aldus jens en sjoerd; "net te serieus nimme, ut is fjar de leuk en fjar de grap makke". 

Lees meer »

Shownijs wordt Juice vandaag

Young Network - Nijs had al een halfjaar een niruwspagina en een showbizz nieuwspagina die shownijs heette. Dit is gisteravond veranderd naar Juice vandaag. Binnenkort wordt dit weer bijgehouden. Hierbij zijn nog redactieleden nodig (vrijwillig). 

Lees meer »
April 2022

De eerste koningsdag in 2 jaar! 👑

Talpa Network - Het is vandaag een van de eerste dagen dat je echt merkt dat de corona maatregelen eraf zijn. Zo merk je dat in eigen dorp maar festivals als 538 koningsdag etc. met tienduizenden mensen gingen/gaan ook weer door. 

Lees meer »

Koningsspelen 2022 in de Westereen | VIDEO

De Westereen - Vandaag werd er op mfa de hege seis (de boustien en it pompeblêd) net als op veel andere plaatsen de koningsspelen gevierd. In het begin van de dag verliep dit met een ontbijt en een sponsorloop en op de namiddag werden er diverse dingen verkocht die door de leerlingen van de twee scholen gemaakt zijn. Ook was een bijvoorbeeld een loterij en kon je patat en poffertjes kopen. Het geld dat opgehaald wordt is voor de schoolpleinen die de scholen graag in de toekomst verbouwen. 

Lees meer »
Maart 2022
Februari 2022

Het verhaal van Frans de Studiopop

Op 38 jarige leeftijd werd ik gevonden in een vuilcontainer bij een huis waar hoogstwaarschijnlijk iemand is overleden. Op die late avond werd ik geadopteerd door Sjoerd, Jetse en JensB. Tot die dag sta ik al een jaar in hetzelfde hok in dezelfde kleding. Maar goed, ik kan nu gaan klagen maar soms zet Sjoerd de kachel aan. Dus ik heb een goed leven. Ondanks mijn ontsbappingspogingen. Sinds afgelopen week heb ik ook vermaak met mijn instagram: frans_dwp

Lees meer »
Januari 2022
December 2021
November 2021

Schoorsteenbrand in de Westereen | VIDEO

De Westereen - Afgelopen avond was er op de Grienkamp in de Westereen een schoorsteenbrand. De brandweer uit de Westereen en Dokkum kwamen helpen bij deze brand. Het leek net een sier fontijntje (vuurwerk) vertelde een betrokkene ons. De oorzaak van de brand is bij ons onbekent 

Lees meer »

de westereender piraten binnenkort weer te bekijken

Studio - De camera's, usb regelingen, geluid, schermen en servers zijn allemaal al geregeld. We wachten nog op een ding dat is de hand camera. Voor radio shows waar veel in de studio gebeurt is dit handig, de camera werkt met wifi signaal zodat er geen draden van toepassing zijn en jij dus het beste live beeld thuis is. Daar komt bij dat de studio camera stream 4 sec vertraging met jou als kijker heeft en de radio stream van nu 20 seconden. We hopen voor de binnenkort aangekondigde kerstmarrathon klaar te zijn. 

Lees meer »
Oktober 2021

Nieuwe studio zorgt voor meer ruimte

De Westereen - Tot laat in de avond is er doorgewerkt aan de verbouwing. Vanaf Maandag 25 Oktober 2021 is niet alleen de studio maar ook de westereender piraten haar manier van draaien anders. Zo hebben we nu 2 kannalen op youtube, een radio kannaal en een serie en nieuwskannaal. 

Lees meer »
September 2021

Opening Park in Feanwalden

Feanwalden - In Veenwouden werd op een feestelijke manier de opening van het park gevierd. De naam van het park is Spoorpark, waarschijnlijk omdat het gelegen is naast het trein en busstation van Veenwouden. Bij de opening reed een treintje, kon je bungejumpen, op het springkussen, wat eten en nog veel meer. 

Lees meer »

Inwoners krijgen nieuwe containers

De Westereen - Afgelopen week heeft de gemeente de oude containers opgehaald, in ruil daarvoor hebben we nieuwe gekregen. Op de grijze en groene containers staan qr codes. Wat daar de bedoeling van is zijn we tot nu toe nog niet achter gekomen. 

Lees meer »
Augustus 2021

garage verkoop Damwald

Damwald - Veel bezoekers bij de garageverkoop van Damwoude. Veel oude maar ook nieuwe dingen werden er verkocht. De markt ging door heel Damwald. Binnenkort is er ook een markt in eigen dorp, hier maken we inderdaad ook weer een mooi verslag van! 

Lees meer »

Redactie: 

PAGINA NIJS: 

Henkie Dijkstra

Sjoerd de vries

Jens dantuma

Jens Bekkema

Willem Rienks

Jakob